A nemzetközi telc nyelvvizsga államilag akkreditált, ezért az így szerzett nyelvvizsgabizonyítványokkal felvételihez szerezhető extra pontszámokhoz, diplomák átvételéhez, nyelvi pótlékok megszerzéséhez szükséges előnyöket, jogosultságokat kaphatunk. Valamint ezen felül, magától érthetően, a munkakereséskor vagy egyéb eljárásokban is igazolható az idegennyelv tudásunk.

Szint

(szóbeli + írásbeli)

csak félvizsga

komplex

írásbeli

szóbeli

alapfok /B1

26.000 Ft18.000 Ft17.000 Ft

középfok /B2

32.500 Ft21.000 Ft20.000 Ft

felsőfok /C1

34.000 Ft23.000 Ft22.000 Ft
pótjelentkezési díj:6.000 Ft
halasztási díj a vizsgajelentkezés határideje előtt / után0 Ft / 14000 Ft
vizsga lemondása (a vizsgát megelőző 32-22.napig):vizsgadíj 50%-a
igazolás kiállítása sikeres vizsgáról:0 Ft
bizonyítvány postázási díj:1000 Ft (utánvéttel: 2.500 Ft)
megtekintési díj /felülvizsgálati díj:0 Ft
bizonyítvány javítása, pótlása (vizsgázó hibája, kérése)3.000 Ft
telc vizsgainfók, jelentkezés
A vizsgákat vizsgapartnerünkkel, a Métisz Nyelviskolával, közösen szerezzük a 14.kerületi vizsgahelyünkön. Így a vizsgákkal kapcsolatos friss információkról, időpntokról, a Métisz Nyelviskola honlapján, a www.metisz.hu lehet tájékozódni részletesebben. Jelentkezni a vizsgára, jelenleg a magyarországi vizsgaközpont oldalán, a telc.nyelvvizsgajelentkezes.hu oldalon lehet, egy rövid regisztrációt követően. Az oldalon vizsgahelyként partnerünket a Métisz Nyelviskolát kell kiválasztani, mert ebben az esetben tudnak a 14. kerületben nyelvvizsgázni.

TELC bizonyítványok átvétele:

A nyelvvizsga bizonyítványokat kizárólag személyesen a vizsgázónak tudjuk átadni. Amennyiben (pl. szülő, testvér, rokon, barát, stb..) venné át a vizsgázó helyett, akkor hivatalos meghatalmazást kell hoznia a vizsgázótól. Ezen felül az átvevőnek (vizsgázónak vagy a meghatalmazottnak) hivatalos okmánnyal (pl.személyi ig.) kell a személyazonosságát igazolnia.

Át nem vett TELC bizonyítványok:

Amennyiben a kiállított nyelvvizsga-bizonyítványokat a vizsgázó 1 éven belül nem veszi át személyesen vagy postai úton, úgy a kemény fedeles bizonyítvány visszaküldésre kerül a vizsgaközpontba, ahol azt megsemmisítik. Ezt követően a nyelvvizsga-bizonyítvány jogosítottjának kérelmére a NYAK Oktatási Hivatal a nyelvvizsga anyakönyve alapján csak egy hatósági igazolványt állít ki annak pótlásáról. Ezért kérjük, hogy minden vizsgázó a sikeres vizsgája után 30 naptól érdeklődjön ügyfélszolgálatunk elérhetőségein, hogy mi módon veheti át megérdemelt bizonyítványát!