A London Stúdió államilag akkreditált nyelvvizsgahely, ezért a nálunk szerezhető nyelvvizsgák minden állami követelménynek megfelelnek. A TELC nyelvvizsga-bizonyítványokkal felvételihez szerezhető extra pontszámokhoz, diplomák átvételéhez, nyelvi pótlékok megszerzéséhez szükséges jogosultságokat szerezhetünk. Természetesen ezen előnyökön felül a munkaerőpiacon vagy egyéb vezetői pályázatok esetén az önéletrajzban is igazolható aktív nyelvtudásunk.

A TELC egynyelvű nyelvvizsga, azaz a magyar nyelv közvetítő szerepe nélkül lehet vizsgázni. Így a sokak által nem kedvelt fordítási vizsgarészt sem tartalmazza.

TELC nyelvvizsga akkreditációja 2019.márc.31-ig biztosított!

A jelenlegi magyar vizsgaközpont (TIT) és a nemzetközi TELC központ között 2019.03.31-én megszűnik az együttműködés, ennek következtében a TELC vizsga hazai akkreditációját elveszíti 🙁 Azonban ez nem jelenti azt, hogy az eddig kiadott TELC vizsgabizonyítványok állami elfogadottsága megszűnne! Sőt, aki 2019.febr.2-án sikeres TELC nyelvvizsgát tesz, ugyanúgy államilag elismert, keményfedeles nyelvvizsgabizonyítványt fog kapni, nemzetközi oklevele mellé. Tehát aki TELC  nyelvvizsgát szeretne még letenni, annak 2019.febr.2-i vizsgáig biztosan van lehetősége. 2019.márc.31-e után átmenetileg nem lehet Magyarországon TELC vizsgát szervezni, de előreláthatólag rövid időn belül a jelenlegi TIT helyett, másik – most még nem ismert – vizsgaközpont fogja megkapni a vizsgáztatási jogosultságot és újra elérhetővé válik hazánk egyik legnépszerűbb nyelvvizsgája.

2019. évi vizsgaidőpontok:

Vizsgaidőpont Szintek Jelentkezési határidő Várható eredmény

2019. február 2.

B2

2019. jan. 4-ig

2019.márc.1.

B1 = alapfok B2 = középfok C1 = felsőfok

TELC bizonyítványok átvétele:

A nyelvvizsga bizonyítványokat kizárólag személyesen a vizsgázónak tudjuk átadni. Amennyiben (pl. szülő, testvér, rokon, barát, stb..) venné át a vizsgázó helyett, akkor hivatalos meghatalmazást. kell hoznia a vizsgázótól. Ezen felül az átvevőnek (vizsgázónak vagy a meghatalmazottnak) hivatalos okmánnyal (pl.személyi ig.) kell a személyazonosságát igazolnia.

Át nem vett TELC bizonyítványok:

Amennyiben a kiállított dokumentumokat a vizsgázó 1 éven belül nem veszi át személyesen vagy postai úton, úgy a kemény fedeles bizonyítvány visszaküldésre kerül a vizsgaközpontba, ahol megsemmisítik azt. Ezt követően a nyelvvizsga-bizonyítvány jogosítottjának kérelmére a Hivatal a nyelvvizsga anyakönyve alapján hatósági igazolványt állít ki. Kérjük, hogy lehetősége szerint a megadott időpontban személyesen fáradjon be ügyfélszolgálati irodánkba (Hungária körút) vagy előre utaljon át 800 Ft postaköltséget. A megjegyzésbe írja bele: vizsgázó neve, TELC vizsga dátuma.

Átutalási számunk:
10918001-00000052-82030004 (Unicredit bank)
kedvezményezett: London Stúdió Kft.

Ingyenes nyelvvizsga 2018-tól
Vizsgadíj visszatérítési nyomtatvány