A nemzetközi telc nyelvvizsga államilag akkreditált, ezért az így szerzett nyelvvizsgabizonyítványokkal felvételihez szerezhető extra pontszámokhoz, diplomák átvételéhez, nyelvi pótlékok megszerzéséhez szükséges előnyöket, jogosultságokat kaphatunk. Valamint ezen felül, munkakereséskor vagy egyéb eljárásokban is igazolható az idegennyelv tudásunk.

Szint

(szóbeli + írásbeli)

csak félvizsga

komplex

írásbeli

szóbeli

alapfok /B1

31.600 Ft20.600 Ft19.600 Ft

középfok /B2

38.800 Ft25.800 Ft24.800 Ft

felsőfok /C1

39.700 Ft26.700 Ft25.700 Ft
pótjelentkezési díj:6.000 Ft
halasztási díj a vizsgajelentkezés határideje előtt / után0 Ft / 14000 Ft
vizsga lemondása (a vizsgát megelőző 32-22.napig):vizsgadíj 50%-a
igazolás kiállítása sikeres vizsgáról:0 Ft
bizonyítvány postázási díj:1200 Ft
megtekintési díj /felülvizsgálati díj:0 Ft
bizonyítvány javítása, pótlása (vizsgázó hibája, kérése)5.000 Ft
telc vizsgainfók, jelentkezés
A vizsgákat vizsgapartnerünkkel, a Métisz Nyelviskolával, közösen szerezzük a 14.kerületi vizsgahelyünkön. Így a vizsgákkal kapcsolatos friss információkról, időpontokról, a Métisz Nyelviskola honlapján, a www.metisz.hu lehet tájékozódni részletesebben. Jelentkezni a vizsgára, jelenleg a magyarországi vizsgaközpont oldalán, a telc.nyelvvizsgajelentkezes.hu oldalon lehet, egy rövid regisztrációt követően. Az oldalon vizsgahelyként partnerünket a Métisz Nyelviskolát kell kiválasztani, mert ebben az esetben tudnak a 14. kerületben nyelvvizsgázni.

TELC bizonyítványok átvétele:

A nyelvvizsga bizonyítványokat kizárólag személyesen a vizsgázónak tudjuk átadni. Amennyiben (pl. szülő, testvér, rokon, barát, stb..) venné át a vizsgázó helyett, akkor hivatalos meghatalmazást kell hoznia a vizsgázótól. Ezen felül az átvevőnek (vizsgázónak vagy a meghatalmazottnak) hivatalos okmánnyal (pl.személyi ig.) kell a személyazonosságát igazolnia.

Át nem vett TELC bizonyítványok:

Amennyiben a kiállított nyelvvizsga-bizonyítványokat a vizsgázó 1 éven belül nem veszi át személyesen vagy postai úton, úgy a kemény fedeles bizonyítvány visszaküldésre kerül a vizsgaközpontba, ahol azt megsemmisítik. Ezt követően a nyelvvizsga-bizonyítvány jogosítottjának kérelmére a NYAK Oktatási Hivatal a nyelvvizsga anyakönyve alapján csak egy hatósági igazolványt állít ki annak pótlásáról. Ezért kérjük, hogy minden vizsgázó a sikeres vizsgája után 30 naptól érdeklődjön ügyfélszolgálatunk elérhetőségein, hogy mi módon veheti át megérdemelt bizonyítványát!